• Headerbilde 1

Vi på Enghaugen er stolte av våre alpakkaer, og det er jo ingen tvil om at de også er svært fotogene. Bildene på våre websider er tatt av fotograf Sissel Nystad, og vi gjør oppmerksom på dersom ikke noe annet er angitt er det hun som har kopirett til disse. Mer informasjon og flere bilder tatt av henne finnes på www.sisselnystad.com.

Her har vi et knippe av disse bildene, og er de ikke fine? Flere bilder finnes på våre Facebooksider (se lenke nederst på siden).

De gode opplevelsene!

Vi er to gårder som sammen tilbyr AlpakkaOpplevelser:

Alpakka Enghaugen, som ligger bare noen minutter fra Sollikrysset og E6 i Fredrikstad kommune  Adr.: Ringstadhavna 7, 1667 Rolvsøy (Kart)

Alpakka Sigdal som holder til ved Prestfoss i Sigdal, i hjertet av Kunstnerdalen, bare en time fra Drammen, Kongsberg, Nesbyen og Hønefoss. Adr.: Sigdalsveien 2538, 3350 Prestfoss. (Kart)

I 2006 bestemte begge steder seg for å starte med alpakka på gården, mest med tanke på oppdrett av dyr med god kvalitet, helse og personlighet. Etter som flokkene har vokst fra 2 til godt over 100 dyr på hvert av stedene (2018), kilovis med deilig varm fiber, og stadig salg av livdyr, har tiden kommet for å dele opplevelsene av å være sammen med disse vakre og behagelige dyrene. 

Å være i en alpakkaflokk er ren terapi. Et pusterom i den travle hverdagen. Samtidig er det både spennende og interessant å se dynamikken mellom dyrene.

Omsorgsfulle hopper med sine criaer, mødre som også passer på andres criaer om det er nødvendig. Storfamilien med utpreget flokkinstinkt. Vil én rulle seg i sandgropa, står de andre i kø for å gjøre det samme.

Hingstene og vallakene går side om side på eget beite. Det er sjelden å se at de krangler, selv om noen har lengtende blikk bort til innhegningen med hoppene.

Vi har stor omtanke for dyrene, og hvert eneste ett har navn og blir sett daglig. Når dyrene trives så godt som de gjør, uten stress i hverdagen, produserer de også den aller beste kvalitet av ullfiber. 

Vi tilbyr nærkontakt, flokkopplevelse, foredrag, og enkel bevertning, samt at vi skreddersyr besøk etter behov og ønsker.

Ta kontakt og book en AlpakkaOpplevelse.

 

 

 

Bestill fra nettbutikken

Våre salgsvarer er nå tilgjengelig i egen nettbutikk med betalingsløsning for netthandel.

Besøk vår nettbutikk, mer info under Alpakkahuset.